Aromatyczne i sycące, a także rozgrzewające danie dla wielbicieli makaronów. Idealne jesienią — tuż po grzybobraniu, ale także zimą lub wiosną. Do jego przygotowania z powodzeniem wykorzystasz bowiem nie tylko świeże grzyby, ale również te mrożone. Zachwyć się zapachem i smakiem dania pełnego dobroci prosto z lasu!
Przepis na makaron z grzybami
Przygotowanie:
W rozgrzanym kociołku roztopić masło. Następnie dodać posiekaną cebulę, odrobinę soli i podsmażyć ją ciągle mieszając. Kiedy cebula stanie się złocista, dodać do niej grubo pokrojone grzyby. Smażyć kilka minuty, a następnie podlać 1 szklanką wody. Dusić przez 20 minut. Dodać suchy makaron oraz 1,5 - 2 L wody. Gotować do zmięknięcia makaronu. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec całość zagęścić śmietaną.