pixel
Browin Przepiśnik - Ekspresowy bigos z szybkowaru

Ekspresowy bigos z szybkowaru

Dania

2024-12-04 Drukuj
Udostępnij
śr. 5 | ilość ocen: 1
ulubione

Bigos kojarzy Wam się z kilkugodzinnym duszeniem? Sprawdźcie nasz przepis i przygotujcie aromatyczny bigos z szybkowaru w 60 minut! Szybkowar to nic innego, jak szczelny garnek, w którym w czasie gotowania potraw następuje wzrost ciśnienia. Dzięki temu, cały proces przygotowywania jest niemal błyskawiczny. Specjalna konstrukcja przyspiesza proces gotowania, co pozwala na oszczędność czasu i energii oraz zatrzymuje ogromną ilość substancji odżywczych. Bigos z szybkowaru to nie tylko ogromna oszczędność czasu i energii, ale przede wszystkim to istna symfonia smaków. Warto wypróbować! 

Przepis na ekspresowy bigos z szybkowaru

Przygotowanie:

Do szybkowaru wlać kieliszek wina i po kolei dodawać: pokrojoną w piórka cebulę, czosnek, śliwki, grzyby, pokrojoną w kostki lub plasterki kiełbasę, boczek, wędzone żeberka, pokrojoną kiszoną kapustę z sokiem, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy (oprócz soli). Wszystko wymieszać, a następnie zamknąć pokrywkę szybkowaru. Czas liczyć od momentu wyskoczenia zaworu. Zmniejszyć ogień lub moc kuchenki i gotować około 25-30 min (zgodnie z instrukcją załączoną do urządzenia). Kiedy danie będzie gotowe, doprawić do smaku solą. 

Tylko 60 minut i gotowe!

Smacznego! ...bo domowe jest lepsze!

bigos w szybkowarze

przepis na bigos

bigos z kiszonej kapusty

bigos wigilijny

bigos przepis