Masz dość wędlin ze sklepu, w których pełno jest chemii i substancji ulepszających? Mamy na to sposób! Odkryj sekrety domowego wędliniarstwa i zaskocz swoich bliskich pysznymi aromatycznymi wędlinami. Szybko i łatwo wykonasz je używając szynkowara, który pozwoli Ci na przygotowanie mielonek, batonów i mięsiw bez dużej utraty mikroelementów i wartości odżywczych!
Wybierając szynkowar stawiasz na wysoką jakość przygotowanych przez siebie potraw. Kupując mięso z zaufanego źródła i własnoręcznie je przygotowując zyskujesz wędliny pozbawione konserwantów i sztucznych dodatków. Postaw na prawdziwy smak.
Niech ten prosty przepis na mielonkę z jajkiem pozwoli Ci odkryć wyjątkowy smak własnych wyrobów wędliniarskich. Połączenie boczku, łopatki i jajka to smaczna propozycja na kanapkę, która z pewnością wzbudzi zainteresowanie najmłodszych.
Dzięki zostawaniu szynkowara przygotujesz zwarty blok mięsny, który łatwo pokroisz i ułożysz na pieczywie. Nie bój się eksperymentować i próbować innych przepisów. Jeśli lubisz suszone owoce, dodaj je do mięsa i zyskaj na nucie słodkości. Mięso warto doprawić mieszanką przypraw, będzie wówczas bardziej aromatyczne i zyska na smaku. Dobierając przyprawy i zioła postaw na to, co lubisz lub zdaj się na nas.
Szynkowar nie pochlania zapachów, możesz w nim przygotować pyszne rolady, szynki, schaby, a nawet pasztety. To urządzenie nie tylko do mięsnych dań, idealnie sprawdzi się też w kuchni wegetarianina. W naszej ofercie znajdziesz trzy rodzaje szynkowarów - 0,8 kg, 1,5 kg i 3 kg. Wybierz ten, który spełni Twoje potrzeby najlepiej.
Jak przygotować mielonkę z jajkiem?
Przepis na mielonkę z szynkowaru
Przygotowanie: