Browin Przepiśnik - Kokosanka - likier kokosowy

Kokosanka - likier kokosowy

Trunki i napoje

2024-01-02 Drukuj
Udostępnij
śr. 4.75 | ilość ocen: 3
ulubione

Przepis na likier kokosowy

Przygotowanie:

Puszkę z mlekiem gotuj ok. pół godziny w wodzie. Po Tym czasie ostrożnie ją otwórz, uważając przy tym, żeby się nie poparzyć, gdyż puszka będzie gorąca a zawartość może trysnąć pod wpływem wytworzonego wewnątrz ciśnienia.
Gorącą zawartość puszki zmiksuj z alkoholem, następnie dodaj mleko i esencję. Cały czas miksuj (ok. 5 minut), aby składniki dobrze się ze sobą połączyły.

Likier gotowy jest od razu po przygotowaniu. Możesz go podawać na ciepło lub poczekać, aż wystygnie. Na zdrowie!


Kokosanka - likier kokosowy

Smacznego! ...bo domowe jest lepsze!

kokos

kokosanka

likier kokosowy

esencja

esencja smakowa

zaprawka

zaprawka kokosowa