pixel
Browin Przepiśnik - Konfitura żurawinowa - do kanapek, mięs i pasztetów

Konfitura żurawinowa - do kanapek, mięs i pasztetów

Przetwory

2022-06-06 Drukuj
Udostępnij
śr. 0 | ilość ocen: 0
ulubione

Konfitura żurawinowa zwykle kojarzona jest jedynie jako dodatek do pieczonych mięs lub oscypków. My podpowiadamy jednak, by zrobić jej więcej, bo konfitura ta idealnie nadaje się także na kanapki, do deserów oraz herbat, które z dodatkiem miodu i imbiru pozwolą Ci rozgrzać się i wzmocnić swoją odporność. Przygotowanie konfitury żurawinowej nie jest trudne, a jej właściwości zdecydowanie pozytywnie wpłyną na Twoje zdrowie! Nie czekaj więc i już zapamiętuj przepis! Konfiturę bowiem możesz przygotowywać przez cały rok — zarówno z owoców świeżych, jak i tych mrożonych!

Przepis na konfiturę żurawinową

Przygotowanie:

Do garnka wlej wodę, miód, cukier oraz przyprawy. Zagotuj, aż składniki się rozpuszczą. Dodaj 700 g umytej żurawiny oraz starte jabłka. Podsmażaj na małym ogniu ok pół godziny, cały czas mieszając. Następnie dodaj pozostałe owoce i smaż 15 minut, aż całość zgęstnieje. Gorącą konfiturę przelej do słoików i zapasteryzuj.

Smacznego! ...bo domowe jest lepsze!

konfitura żurawinowa do mięs

konfitura z żurawiny

konfitura z żurawiny do oscypka