Dania jednogarnkowe to świetny pomysł na obiad lub inny posiłek dla całej rodziny, a także na uatrakcyjnienie spotkań z przyjaciółmi. Dania te nie wymagają od nas wielogodzinnego stania przy kuchni, a jedynie chętnych rąk do krojenia. Doskonałym przykładem takiej potrawy jest leczo. To węgierskie danie często serwowane jest również na polskich stołach i cieszy się zrozumiałą popularnością. Jest bowiem smaczne i pożywne, a do tego każdy z łatwością poradzi sobie z jego wykonaniem. To mieszanka wielokolorowych warzyw, do których - jeśli chcemy - dodać możemy kiełbasę lub mięso. Może to być zatem zarówno danie dla mięsożerców, jak i dla wegetarian. W dzisiejszym poście przedstawiamy Wam przepis na leczo z cukinii, które możecie przygotować w wersji mięsnej lub wege. Które ugotujecie razem z nami?
Przepis na leczo
Przygotowanie:
Warzywa umyj, wysusz i pokrój w grubą kostkę. Do garnka wlej olej, podsmaż cebulę oraz czosnek i dopraw do smaku. Na patelni przysmaż 300 g pokrojonej kiełbasy. Do garnka dodaj: pokrojone warzywa, kiełbasę oraz dopraw je przyprawami i ziołami.