Otwieramy nowy cykl, w którym na blogu będą pojawiały się Wasze przepisy! Pierwszą recepturę na pyszny, aromatyczny i soczysty schab z szynkowaru otrzymaliśmy od Pani Ewy prowadzącej na Instagramie konto @tanczaca_z_garami. Jesteśmy dumni, że razem z nami rozwijacie swoje pasje do domowego wędliniarstwa dlatego też, jeśli chcesz podzielić się z nami swoim przepisem - prześlij go wraz ze zdjęciem na adres: przepisy@browin.pl
Przygotowanie:
Mięso opłukaj i natrzyj przyprawami, a następnie zostaw na całą noc w lodówce. Następnie umieść je w szynkowarze upewniając się, że wypuszczone zostało całe powietrze. Zamknij szynkowar i parz schab przez ok. 1,5 godziny w termperaturze 80 °C . Gotowy szynkowar wystudź i umieść w lodówce na całą noc. Schab wyjmij z szynkowaru i podawaj pokrojony w cienkie plasterki.
Autorką przepisu jest Pani Ewa
Ten i wiele innych pysznych przepisów znajdziecie na jej Instagramie : @tanczaca_z_garami